DamCombinatie Gooi & Eemland
 
 
Gooi & Eemland 1 beker direct leeg.
U.P.D.B beker 1e ronde op 13-02-2017

Met op drie borden duidelijk ratingvoordeel, mocht Gooi & Eemland 1 beginnen aan het beker toernooi 2017.

  Gooi & Eemland      ADG 2         3 - 5  
Richard Cousijnsen (1241) - Hans Mulder (1111)   0 - 2 (4)
Leo van der Laan (1128)  - Henk Vos (822)     2 - 0 (3)
Jelmer Martens (1140)   - Bryan Brank (1050)   0 - 2 (3)
Bert Roest (982)     - Evert van de Pol (1085) 1 - 1 (1)

Tegenstander ADG 2 dat aan een gelijkspel dus genoeg had, bezat wel aan het vierde bord de sterkste op papier. Voor ons deed daar Bert Roest het uitstekend, Evert van de Pol kon het klassiek niet vermijden en verkreeg ook geen voordeel.

Dramatisch verliep het op bord drie, Jelmer Martens speelde toch zijn vertrouwde systeem, maar het was al snel te zien dat hij zich moest aanpassen aan zijn tegenstander Bryan Brank, die soepeltjes de juiste volgorde aanhield en op het moment dat Jelmer via een combinatie remise kon afdwingen, maakte hij een fout en kreeg geen kans meer.

Dus de andere twee moesten winnen.

Pas bij het naderen van het eindspel, kreeg Leo van der Laan enig grip op de stelling, een toegestane opsluiting werd uiteindelijk goed uitgebuit tegen Henk de Vos.

Richard Cousijnsen was nu verantwoordelijk voor de einduitslag. Na een flinke afruil bleef er een zeven tegen zeven stand over, met voordeel voor Richard, maar hij nam toen, achteraf natuurlijk, de verkeerde beslissing. In plaats van door te douwen, werden rustige opbouw zetten gedaan, waardoor Hans Mulder gelegenheid kreeg zijn achtergebleven schijven te activeren. Er moest gewonnen worden en Richard ging te ver, hij kwam in de knel en kon opgeven.

Aldus bekert ADG 2 met deze 3-5 overwinning verder.

Leo van der Laan
   ©2018 DCGE