DamVereniging Soest/Baarn
 
 
Veteranen kampioenschap van Nederland 2017
18-22 april 2017 Wageningen

Van 18 t/m 23 april werd het Veteranen kampioenschap van Nederland in Wageningen gespeeld.


Via Toernooibase van de KNDB kun je alle wedstrijden en uitslagen volgen. Maar zeker ook zo interessant is de speciale website te bezoeken:

Open NK
Veteranen
2017
Wageningen


Er deden 88 dappere senioren mee, maar wel met velen met een hoge rating. 4 deelnermers met rating boven 1.300, 12 deelnemers boven 1.200 en 21 deelnemers boven 1.100.

Gespeeld zijn 8 wedstrijden.

Aan dit toernooi deden namens DVSB mee:
Leo van der Laan die gedeeld 24e werd met 9 pnt.;
Bert Roest gedeeld 34e met 8 pnt.;
Jaap Langerak gedeeld 53e met 7 pnt;
Hans Loots gedeeld 71e met 6 pnt en
Ad Vreeswijk gedeeld 77e met 5 pnt.

Jaap Langerak had wel een prima prestatie. Hij schrijft hierover: Jaap (892) speelde een tournooi met 2 uitschieters. One up en one down. Remise tegen de man de hoogste rating MI Frank Teer (1358) Dit middels een niet moeilijke, maar wel verrassende combinatie met zet 40. Op vrijdag de middagsessie verloren puur door vermoeidheid en daardoor damblind van een zeker niet sterkere tegenstander.
Uiteindelijk met 7 punten uit 8 nog 4 ratingpunten verdiend.

Ad Vreeswijk zat er lang niet altijd met zijn hoofd bij. Hij verkeerde al in vakantiestemming, want hij vertrok in het weekend.

Hans Loots blunderde beetje te vaak en gaf zo punten weg. Kostte hem op een gegeven moment 30 ratingpunten. Na herstel aan het eind van het toernooi bleven daar -9 van over.

Bert Roest kreeg in het toernooi zware tegenstanders. Ondanks 50% score won hij daardoor mooi ruim 12 ratingpunten.

Tot slot Leo van der Laan: “ Aanvankelijk zei ik na afloop, niet te goed, niet te slecht. Dit laatste moet ik helaas verbeteren na het naspelen van de partijen. Twee Black outs van mij als wel daarna van mijn tegenstanders spaarde mij. Achteraf blij dat mijn fragment niet is uitgekozen, hoort niet thuis in het hele plaatje.”

Bert Roest
   ©2018 DVSB