DamVereniging Soest/Baarn
 
 

In Memoriam Robert Sall

(1982 - 2017)

overleden op 19-08-2017
Robert Sall


Lieve Robert Jan.

Op 7-jarige leeftijd kwam jij met je zusjes Nancy en Marjolein op onze damclub DVSB.

Na een paar haakten zij af en jij ging onverdroten verder. Als pupil werd je een keer clubkampioen, maar als aspirant scoorde je veel meer.

Persoonlijk werd je in 1994 5e van de UPDB, maar met het 4 tal werd je samen met Hoang Nguen, Rudy Zuiderdorp en Virgil Beszelsen Nederlands kampioen. Jullie werden onthaald op het gemeentehuis van Soest. In 1995 bereikte het 4-tal weer de finale, maar Rijnsburg was te sterk voor ons.

Ook werd je in 95 en 96 kampioen van Utrecht en in 96 behaalde Je zelfs de finale om het kampioenschap van Nederland, waar je 5e werd.

En niet te vergeten de jeugdweekendkampen met de dammertjes uit Nieuwegein, dat was altijd lachen. In 1999 en 2000 werd je nog provinciaal kampioen bij de junioren en behaalde je nog een 7e plaats op het NK in Westerhaar.

Als 18-jarige werd jij in 2000 destijds de jongste club kampioen van DVSB. daarna ging je nog naar Salou toe en stopte een tijdje met dammen.

Daarna ging je samenwonen, werken enz. deze periode beschreef je op een schilderij, welke in een filmpje werd vertoond op je crematie.

Het jaar 2011 begon je weer te dammen en aan de nationale competitie bij dvsb.

In 2013 werd je voor de zoveelste keer kampioen van de UPDB, maar nu bij de senioren. bij de halve finale van nederland in het voorjaar van 2014 werd je 6e, niet genoeg voor een finaleplaats

Je hebt tegen vele top dammers gespeeld zoals Ron Heusdens en Kees Thijssen op allerlei tournooien. Jouw beste tegenstander was ongetwijfeld Roel Boomstra, die je met Arnhem tegen Hijken op remise wist te houden. Roel had al een nederlandse titel op zak.

Wat was er nog mooier voor een jeugdleider als ik, als 2 van jouw jongens, beiden op 7-jarige leeftijd begonnen zijn bij onze club DVSB, tegen elkaar mochten spelen in de ereklasse.

Je laatste bondswedstrijd was voor CTD op je oude roots tegen Bert Roest die in remise eindigde en jullie de titel bezorgde.

Lieve Robert bedankt voor alle strijd die je op het bord geleverd hebt en plezier die je ons gegeven hebt

Namens al je damvrienden en je coach Adrie zoals je mij altijd noemde.

Vaarwel.

Adrie Butzelaar op de afscheidsbijeenkomst van Robert SallRouwkaart Robert-Jan-Sall
   ©2018 DVSB