Externe competitie

Actueel nieuws over de gespeelde wedstrijden van het eerste en tweede tiental in de KNDB competitie. Daarnaast ook de wedstrijden van het achttal in de competitie van de UPDB.

Zaterdag 27 oktober 2018 schreef Jelmer Martens over de winst van het eerste team tegen Heerenveen:

“We hebben ons niet helemaal aan de strategie van Maarten gehouden, maar uiteindelijk toch zijn ‘deal’ bereikt: 11-9 winst!
Heerlijk. Complimenten aan degenen die een duidelijk sterkere tegenstander in bedwang hielden (Peter Frans remise tegen 200 ratingpunten meer = blauwe notering, Dick Beking tegen 140 rating meer), ook aan hen die in een slechte/verloren stand bleven doorvechten en uiteindelijk ook beloond werden met remise (Maarten, Menko, Eric en Bert en ik geloof ook Cor).
Bertus zat tegen de allersterkste speler van Heerenveen (rating 1443!! ofwel 264 meer) dus verlies is geen schande; Bert vocht voor wat hij waard was. Zelf had ik een mazzeltje: ik liet mijn voordeel verwateren, maar in het late middenspel tuinde mijn tegenstander in het zetje van Weiss. En Wim Muijs, na de fantastisch winst twee weken terug opnieuw winst; het was de eerste partij die uit was en de eerste klap is een daalder waard. Wim is momenteel onze topscorer!
Mannen, geniet nog even na van deze winst op een sterkere tegenstander.