Supercup 2019

22 april 2019 0 Door DVSB

DVSB eindigt seizoen met nederlaag

De dammers van DVSB die hun grootste concurrent, O.G. uit Utrecht, afgelopen seizoen konden weerstaan, liepen er nu in de supercup tegenaan.

Vier winnaars van de diverse streektoernooien, O.G., DVSB, Hilversum en DAVO streden met tientallen tegen elkaar. DAVO werd het kind van de rekening, maar twee punten, Hilversum werd verdienstelijk derde met elf punten en DVSB bleef één punt achter op de winnaar O.G. die veertien punten scoorden.

Ach en dan zijn er natuurlijk altijd daders, Erik Maijenburg bijvoorbeeld, wedstrijdleider ter plekke van de UPDB. Met humor reikte hij de prijzen uit, en later toen hij zag dat hij wel degelijk voor DVSB had kunnen winnen van Arne van Mourik, nam hij sportief de grootste oorzaak op zich. Echter, daar denkt de verslaggever inmiddels anders over. Het duurde even voor de partij van Maarten Kolsloot zichtbaar werd, met ruim tweehonderd ratingpunten meer, gebruikte hij weer teveel tijd in de opening, op het moment suprême werd de juiste winnende combinatie gemist, gevolgd door nog een fout, die gelukkig voor hem niet werd gezien. Ook oud Baarnaar Jeffrey Verwoerd heeft ruim minder rating dan Henk Vogelenzang de Jong, maar dit was op het bord niet te zien. Dat Adrie Butzelaar verloor, was normaal, als laatste nog spelend, betekent goed weerstand geboden. Leo van der Laan en Michiel Luiten wonnen beide in klassiek met dezelfde winstmotief, waar de tegenstanders positioneel verstek lieten gaan. Foutloze remises van Jelmer Martens en Eric van Dusseldorp tegen Cock van Wijk en Andrew Tjon A Ong, het voordeel voor Eric was net te weinig. Aan het laatste bord invaller Hans Vermeij, dacht zelf dat hij niet goed genoeg was, maar al in betere stelling werd Ruud de Koning door een combinatie gevloerd. Ten leste in zijn laatste partij voor DVSB spelend, Walter Thoen. Hij woont te ver weg in het westen, moet extern voor ons helemaal naar het oosten en noorden van het land. Dit was in Utrecht, spelend met ruim tweehonderd rating meer, werd het een zwaarbevochte overwinning. DVSB gaat met vakantie en in september zijn we er weer.